Kategorier
Cyber Pulse Board

Bättre funktioner i FlatFrog Board för laptop

Behovet av att kunna arbeta effektivt på distans har under pandemin ökat mångfalt. Många sitter idag fast på ändlösa Zoom eller MS Teams möten där mycket lite värdeskapande arbete blir gjort. Nu finns en lösning.

Det har alltid funnits ett behov av att kunna arbeta visuellt på distans, t ex för att hålla pulsmöten med ett team där deltagare arbetar på olika platser. Någon bra lösning har dock inte funnits förrän FlatFrog tog fram FlatFrog Board. Nu har FlatFrog förbättrat laptop versionen så att den är enklare att köra för dem som inte har tillgång till en digital skrivtavla. Det gör den nya FlatFrog versionen enkel att komma igång med.

FlatFroag Board – Get Started

För att komma igång med gratisversionen, gå in på flatfrog.com och välj Get Started. Du kommer då till Start New Board. Här finns ett flertal mallar att prova. Vill du använda en Parmatur Puls layout, välj Blank Board. Har du skapat en tavla hittar du dina tavlor under Recent Boards.

Välj Blank Board för att konfigurera en Parmatur Pulstavla eller öppna en existerande tavla under Recent Boards.

I menyn till vänster finns en ikon för Image (se bild nedan). Använd denna för att ladda in ett aktivitetsfönster samt målbild och synkroniseringsplanen för ditt projekt (eller motsvarande för portföljepulstavlan eller produktpulstavlan) i jpg-format. Bilderna kan låsas som bakgrund. Aktivitetsfönstret för Puls är gjort så att det finns plats för målbild och synkroniseringsplan till vänster. Du kan också välja att lägga synkronsringsplanen på en egen sida så att det blir enklare att läsa. Om det är en stor synkroniseringsplan över fler sidor så går det använda upp till 3 sidor i den fria versionen. Behöver ni fler sidor finns Team versionen som kostar 6 dollar per månad och team.

Exempel på en projektpulstavla i FlatFrog Boards för laptop.

När pulstavlans innehåll är färdigt är den redo för distanspulsmöten. Använder ni MS Teams för att dela aktivitetsplaner, problemlogg och beslutslogg (dvs. Word filer) och hålla videomöten, kan denna användas för att bjuda in deltagarna. Tryck på den blå symbolen upp till höger i fönstret och klicka på Copy Link. Dela sedan länken som ett inlägg i MS Teams eller via mail. De som ska delta i pulsmötet klickar på länken för att ansluta.

Därefter genomför ni pulsmötet som vi tidigare har beskrivit.

Aktivitetsfönster för FlatFrog Board.

Av Jan-Erik Sebestyén

Innovation enthusiast and management consultant in agile organization and strategic work.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s