SR rapporterar om Puls hos Akzo Nobel

Puls hos Akzo Nobel. I höstas hade Sveriges Radio (SR) ett reportage från Pulsrummet hos Expancel, Akzo Nobel i Sundsvall. Du hittar artikeln och intervjuerna här.

Pulsrummet är vårt utvecklingshjärta, berättar Jennie Malker i intervjun, det är här vi samlas och driver alla våra projekt. Det är här vi styr utvecklingsarbetet. Vår tanke är att få fart i  projekten genom att träffas ofta. Vi ser att det är mycket lättare att ha snabba, korta möten om vi har informationen visuell framför oss. Var är vi nu, vad har hänt sedan sist, vad gjorde vi igår, vad gör vi idag?

Det är väldigt långt från Power Point, konstaterar SR reporter, som sedan frågar om det är både kreativitet och styrning. Jennie Malker berättar att det är mycket styrning, men att styrningen har hjälpt Expancel att sätta av tid för kreativitet. Det har förbättrat kreativiteten för oss menar Malker.

Men krävs det inte att ni är på plats, ni är ju ett globalt företag undrar SR. Malker svarar att pulsrummet är till för Expancels forskning och utveckling som är placerad i Stockvik (Sundsvall). I vissa möten har vi dock personer som sitter på andra ställen och då använder vi digitala hjälpmedel som videokonferensutrusning. Det fungerar bra.

Så var det här med gungorna. Varför finns det gungor i ett pulsrum? Malker berättar att tanken är att det ska gå att sitta ner en stund för att vila benen eller fundera över ett problem. Det var en kreativ inredare som hjälpte oss med den idén.

Gungor är alltså inte något som ingår i Puls. Gungor kostar extra.

Mer bilder från Expancels pulsrum finns i filmen nedan. Filmen handlar dock om något helt annat.

 

Relaterade inlägg

Digitala Pulstavlor https://youtu.be/JiEZlw6nXNk I en del organisationer finns ett behov av att kunna köra pulsmöten digitalt över internet, som komplement till videom...
Ericsson säger upp projektledarna Ericsson säger upp projektledarna och experter när bolaget växlar från taylorism till agil. Dagens Industri (25/6 2015) skriver att 1700 personer f...
Innovationerna minskar Innovationerna minskar och produktivitet inom forskning och utveckling (FoU) sjunker i svenska teknikföretag, visar ny forskning från Lunds Univer...

Lämna ett svar