Puls sprider sig utanför produktutveckling

Puls har visat sig vara ett bra system för att hantera komplexa, osäkra och föränderliga flöden. Dessa förekommer i produktutveckling, där har man den typiska karaktäristiken för en multiprojektorganisation – hög komplexitet, överbelastning och ensamarbete. Men komplexa, osäkra och föränderliga flöden finns också i många typer av ärendehantering och i strategiskt arbete.

Under de senaste åren har vi sett att Puls har expanderat från produktutveckling in i andra områden, exempelvis sälj/offerthantering, kundorderstyrd produktion, IS/IT, inköp, reklamationshantering och arbetsmiljö. Breddningen av Puls kan ses som att goda exempel sprids, men det kan också ses som att Puls måste spridas och på sikt kanske omfatta företagets hela verksamhet för att man ska kunna undvika suboptimering och parallella beslutssystem. Via en spridning av Puls kan man skapa ett mer integrerat flöde av beslut och gemensamma prioriteringar och man samordnar arbete som tidigare delvis låg i ”linjen”.

Relaterade inlägg

Leanhuset i strategi och utveckling Leanhuset är ett populärt sätt att åskådliggöra bärande lean-principer och metoder som man har valt för att implementera principerna med. Lea...
ISO 9001:2015 och Puls ISO 9001:2015 och Puls Företag med ISO 9001 certifiering har tid fram till september 2018 på sig för att anpassa sina ledningssystem till den senas...
Puls hos Leine & Linde En av våra första kunder som valde Pulsguiden för sin lean implementation i produktutveckling var Leine & Linde. På deras hemsida kan man bl.a. lä...

Lämna ett svar